Sain kunniatehtäväkseni tehdä 70-vuotisjuhliaan viettävälle apelleni kakun.

1211323.jpg

Pohjaksi tein neljä kääretorttulevyä. Täytteenä oli Hellapoliisin ohjeen mukaan tehtyä herkullista vadelmamoussea:

1 prk Flora vispiä

200 g Sunnuntai sitruuna-"tuorejuustoa"

3-4 dl vadelmia soseena

0,5 - 1dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

6 liivatelehteä

tilkka vettä liivatteiden liuottamiseen

 

sekä samaa ohjetta soveltaen tehtyä persikkamoussea:

muutama säilykepersikan puolikas soseutettuna

1 prk Flora Vispiä

1 prk Sunnuntai-vanilja"tuorejuustoa"

sokeria, vaniljasokeria

6 liivatelehteä

tilkka vettä/mehua liivatteiden liuottamiseen

Mousset teet näin: Laita liivatteet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen 5 -10 minuutiksi. Vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto, sokerit ja soseutetut marjat/hedelmät. Puristele liivatteista ylimääräiset vedet pois ja liuota kuumaan vesi/mehutilkkaseen. Anna jäähtyä hetki ja kaada seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Persikka on sen verran vetistä, että jos laittaa paljon persikkaa, niin täytyy ehkä lisätä yksi ylimääräinen liivate. Täytteestä tulee juoksevaa, joten kakku täytyy täyttää ylösalaisin vuokaansa hyytymään. Minun täytyi hieman hyydytellä täytettä kulhossa kylmässä jonkin aikaa, ennen kuin pystyin levittämään sen pohjan päälle, minulla ei ollut käytössä vuokaa, vaan tein pohjat ihan vain pellillä. Onnistuu hyvin näinkin!

Kostutin kakun vaniljasokerilla maustetulla vedellä. Hedelmien päälle valutin sokerikiilteen.