Aiemmin en pitänyt voileipäkakuista, ehkä siksi, ettei meillä kotonapäin niitä ollut tapana tehdä - tai sitten olin saanut maistaa vain pahoja kakkuja =)

Viime vuosina olen tehnyt voileipäkakkuja melkein juhliin kuin juhliin, ja olen huomannut niiden olevan tarjottavina vertaansa vailla : Helppotekoisia ja riittoisia sekä kompakteja säilyttää esimerkiksi voileipiin verrattuna.

Tämän kakun tein poikani kaksivuotissynttäreille.

1211338.jpg

Koristelussa otin innoitusta Ullan Unelma -sivuilta. (Tuo sivusto on jo suljettu, linkki vie Ullan uusille sivuille.)

Leipänä käytin graham Iso paahtoa sekä voileipäkakkuun erinomaisesti sopivaa Fazerin Ruispaahtoa. Leivistä leikkasin reunat pois. Kostutin kakun kasvisliemellä. Täytteenä oli kinkusta, creme fraichesta, ruohosipulituorejuustosta, paprikasta ja coctailkurkuista tehty seos. Toisessa täytteessä oli Tzatziki-tuorejuustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna.  Päällä creme fraichella notkistettua maustamatonta tuorejuustoa, meetwurstia, ohuita kinkkusiivuja, viinirypäleitä, säilykemandariinilohkoja, persiljaa ja herneenversoja.