tiistai, 8. tammikuu 2008
Hedelmätäytekakku
Neljän munan pohja, välissä randomilla tehty mansikkamousse. Pursotukset Flora vispiä, hedelmien päällä sokerikiille.
Laitan tähän nyt ohjeen, millä minä teen pohjan:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Usein suurennan perunajauhojen osuutta jauhoista, tulee kuohkeampaa.
Mansikkamousse:
Flora vispiä vaahdotettuna
Sunnuntai vanilja -"tuorejuustoa"
mansikoita
sokeria
6 liivatelehteä
kostutus vaniljamaidolla
Kokosin kakun nurinpäin kelmulla vuorattuun vuokaansa edellisenä päivänä. Olen huomannut, että moussella täytetty kakku tarvitsee aika paljon kostutusta, mousse ei hyytyneenä ilmeisesti luovuta kosteuttaan kakkuun toisin kuin jotkin muut täytteet.
Kakku oli valtavan hyvää - myös muiden mielestä :) Marjamousset ovat ihanan raikkaita kakuntäytteitä, vaikka ovatkin aika rasvaisia. Mutta mielestäni täytekakku on kuitenkin väärä paikka miettiä kaloreita - juhla on juhla!
Kommentit