Appelsiini-valkosuklaatäytekakku
Tällaisen kakun tein vieraita varten, jotka eivät päässetkään tulemaan. Jouduimme sitten syömään kakun itse :) Tähän kakkuun otin mallia Kinuskikissalta. Tämä koristelutapa on minusta todella viehättävä. Vielä kuitenkin tarvitsen harjoitusta - suikeroiden asettelu olikin yllättävän vaikeaa; miten asetella ne marsipaanille niin, että kuvio asettuisi nätisti kakun päälle. Joistakin kohdista suikerot olivat irrota marsipaanista, mutta kaulitsemalla nekin sai asettumaan.
Päällinen on siis luonnonvaaleaa marsipaania ja suikerot kaakaolla värjättyä marsipaania. Kukat marsipaania, päälle töpsöttelin kullanväristä kristallipulveria. Päälle laitoin vielä hopeahelmiä.
Tässä kakku vielä toisesta suunnasta.
Tässä lähikuvaa kukista.
Pohjan leikkasin kääretorttulevystä. Kakussa on kaksi kerrosta, kostutuksessa käytin appelsiini Fantaa. Täytteenä oli monessa blogissa hyväksi havaittua appelsiini-valkosuklaatäytettä.
Appelsiini-valkosuklaamousse
1,5 dl Flora Vispiä
100 g Pirkka kevyt-appelsiinituorejuustoa
puoli levyä (65g) Pandan valkosuklaata
Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sulatettu suklaa.
Kakku oli ihanan makuista :)
Kommentit