Hetken mietin, laitanko näitä kuvia lainkaan tänne, mutta ehkä näistä on kiva seurata, miten taidot (toivottavasti) karttuvat :) Ja kenties näistä on apua jollekulle toiselle aloittelevalle marsipaanitaiteilijalle, sillä nyt huomaan, mitä olisi pitänyt tehdä toisin. Kukkien tekeminen on minulle harvinaisen haastavaa, marsipaani ei millään tahdo taipua kuten haluan. Mutta harjoitukset jatkuvat :)

Tässä illan tuotokset. Gerberat on tehty muotilla viikonloppuvieraille tarjottavaa kakkua varten.  Nähtäväksi jää, päätyvätkö ruusutkin siihen samaan kakkuun vai ö-mappiin :)

1349973.jpg

Tässä vaihekuvia. Tekniikka olen opiskellut mm. Sekasopan Marielta ja Mansikkamäen Ebeltä.

Pyöritä marsipaanista pieniä palloja, joista sitten kaulitset ohuita terälehtiä.  Minä tein vain viisi palloa,  mikä on liian vähän. Pallojen pitäisi olla myös erikokoisia, sillä ulompien terälehtien tulisi olla isompia kuin sisempien. Eli älä tee niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon :D

1349938.jpg

Ohenna kaulitun terälehden reunaa vaikkapa marsipaanityökalulla.

1349945.jpg

Kiepauta ensimmäinen terälehti suppuun.

1349953.jpg

Terälehteä voi hiukan peukalonpäällä muovata kuperammaksi.

1349958.jpg

Laita terälehtiä limittäin, kunnes ruusu on mielestäsi sopivan kokoinen.

1349962.jpg

Leikkaa ruusun tyvi terävällä veitsellä tasaiseksi, jotta ruusu pysyisi pystyssä.

1349971.jpg

Ruusu on valmis :) Terälehdet voisivat olla vielä supummassa ja tiiviimmin, ja niitä pitäisi olla enemmän. Niiden pitäisi olla vieläkin ohkaisempia, mutta siinä oli tulla jo ongelmia: ohut terälehti repeytyy helposti, jolloin tarvitaan tomusokeria, joka taas on hankala saada terälehdeltä  pois.

1349969.jpg

Ilahduttavaa on, että nämä ruusut ovat jo paljon parempia kuin ihan ensimmäiset tekeleeni. Ei siis ihan mahdoton tehtävä :)