Harjoituskakku

Taas kävi niin, että viikonlopuksi sovittu ystävien tulo meille peruuntui. Tällä kertaa meillä oltiin sairaana : ( Ehdin jo sulattaa kakkupohjan ja täyttääkin sen, joten taas söimme kakun itse. Kovin montaa tällaista peruuntumista ei kyllä linjat kestä :D

Kokeilin ensimmäistä kertaa laittaa vaniljakreemijauhetta Flora Vispin sekaan ( 1 rkl 3,5 dl:aan kermaa), ja täytyy myöntää, että kermasta tuli jämäkämpää ja paremmin pursotettavaa. Käytän jatkossakin. Kerman värjäsin punaisella pastavärillä. Koska kakku tuli sitten omaan käyttöön, niin päätin harjoitella pintaan koripunospursotusta, joka onnistui  aika hyvin näin ensimmäiseksi pursotuksesi. Reunalle kokeilin pursottaa Wiltonin 8mm kukkatyllalla, mutta tuloksena oli kaikkea muuta kuin kukkia :) Pitääkö tyllaa jotenkin kiertää pursotettaessa, että kukka syntyy? Kammottavat ruusuräpellyksetkin pääsivät kakun päälle, kun en viitsinyt niitä roskiinkaan heittää.

1355080.jpg

Täytekin oli kokeilua, halusin saada moussen kaltaista täytettä ilman liivatetta. Viikon päästä nimittäin pitäisi tehdä pari kakkua, jossa toisessa ei saa olla liivatetta lainkaan. Vaniljakreemijauheella saa melko tömäkkää moussea. Tässä kakussa on lakkainen mousse.

Lakkamousse

1 dl Flora Vispiä

0,5 dl vaniljakreemijauhetta + 1 dl vettä

n. 1 - 1,5 dl lakkahilloa

Sekoita vesi ja vaniljakreemijauhe, vatkaa muutaman minuutin ajan. Jätä tekeytymään siksi aikaa, kun vatkaat kerman. Sekoita kreemi kerman joukkoon, ja lisää lopuksi lakkahillo. Tämä annos on pieneen kakkuun, tavalliseen normikakkuun kannattaa tehdä ainakin kaksinkertainen annos.

Tältä kakku näytti sisältä. Pohja on leikattu kaakaokääretorttupohjasta. Lakka sopi ihan hyvin suklaapohjan kanssa.

1355074.jpg

Taas tuli paljon uutta oppia ja kokemusta tämän kakun myötä. Ja mikä tärkeintä: hyvää oli :)