Työkaverini pyysi tekemään kakun tarjottavaksi työpaikallamme kihlajaisiaan juhlistamaan. Sain kakun tekoon vapaat kädet. Ainoa asia, mitä tilaaja ei halunnut, oli sormukset kakun päällä :)
Ensin ajattelin tehdä jotain kukkajuttua, mutta sitten päätinkin maalata. Sopivaa kuvaa miettiessäni tuli heti mieleen Viivi ja Wagner.  Pohja oli viiden munan suklaapohja. Ensimmäistä kertaa tein pohjan tilavuusmittaperiaatteella: yhtä paljon jauhoja ja sokeria kuin munia, lisäksi 2 tl leivinjauhetta. Jauhoista puolet oli perunajauhoja.  Pohja onnistui todella hyvin, kohosi tasaisesti eikä lätsähtänyt. Täytteenä oli puolitoistakertainen annos Sofiellan appelsiini-toffeetäytettä, reunoilla keltaisella värjättyä Flora Vispiä.

Appelsiini-toffeetäyte

200g appelsiinituorejuustoa
2dl Flora Vispiä
1 dl toffeekastiketta
1,5 tl vaniljasokeria
2 liivatetta


1379984.jpg

Tässä vielä lähikuvaa.

1379975.jpg

Kuva löytyi netistä, tulostin sen ja piirsin leivinpaperille.  Painoin ääriviivat marsipaanityökalun terävällä päällä leivinpaperin läpi marsipaanille.  Kuva on maalattu pastaväreillä. Viivin kanssa oli tulla ongelmia. Piirsin nimittäin Viivin silmän mielestäni väärään kohtaan, niinpä aamulla vielä ennen töihin lähtöä ajattelin korjata silmän paikkaa maalaamalla ensin ihonvärisellä silmän piiloon ja uuden mustalla päälle. Ei olisi pitänyt. Viiville oli tulla musta silmä, kun värit levisivät :( Sain onneksi hoidettua tilanteen joten kuten. Kyllä se niin on, että älä mene enää räpeltämään sen jälkeen, kun olet jo valmis :(

Pursotukset tein valko-keltaisella. Reunalla ja päällä marsipaanisulkeisten tuotoksia.

1379983.jpg

Minua jännitti todella paljon, miten kakku onnistuisi. Kakku keräsi kovasti kehuja ulkonäöstään ja maustaan, ja se jos mikä ilahduttaa :)