Voileipäkakku

Tein kahvipöytään myös voileipäkakun, jota oli tosi mukava tehdä pitkästä aikaa. Täytteinä oli kinkku-kasvis ja kinkku-aurinkokuivattu tomaatti. Päällä tuorejuusto-créme fraiche -seos. Koristeina ohuita keittokinkkusiivuja, meetwurstia, kirsikkatomaatteja, tuorekurkkua, säilykemandariinilohkoja ja persiljaa.

1491387.jpg

Kinkku-voileipäkakku (vähälaktoosinen)

Leipänä käytin Fazerin ruispaahtoleipää ja Oululaisen Reilu vehnälesepaahtoleipää.
Kostutus kasvisliemellä (1 kuutio 5 dl:aan vettä).

Täyte 1
200g palvikinkkua (palana)
200g Viola 13 % ruohosipulituorejuustoa
1/2 paprika
coctail-suolakurkkuja maun mukaan

Hienonna kinkku. Lisää joukkoon juusto. Pese paprika ja hienonna seoksen joukkoon, samoin pikkukurkut. Tarkista maku ja mausta halutessasi.

Täyte 2
200g palvikinkkua
200g Viola 13% tomaatti-basilikatuorejuustoa
100g Arla-Ingman 8% Créme Fraichea
10 kpl säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja tai maun mukaan

Hienonna kinkku. Lisää tuorejuusto ja créme fraiche. Hienonna tomaatit ja lisää seokseen. Tarkista maku. Tästä täytteestä voi aivan hyvin jättää pois kinkun. Sopii hyvin kinkkutäytteen kaveriksi kasvisversionakin.

Nämä täyteannokset ovat aika reiluja, riittävät hyvin tällaiseen kapeaan kakkuun, jossa on viisi kerrosta ja neljä väliä.

Leikkaa leivistä reunat pois, asettele haluamaasi muotoon tarjottimelle ja kostuta. Kakku kootaan niin, että leipäsiivut tulevat limittäin. Kääri kakku leivinpaperiin ja kelmuun ja anna tekeytyä kevyen painon alla jääkaapissa seuraavaan päivään.

Päällyste
200g Viola 13 % maustamatonta tuorejuustoa
Arla Ingman 8% Créme Fraichea juustoa notkistamaan


Tein tarjottavaksi myös kinkkukierteitä, ohje on täällä, (näihin silppusin myös paprikaa)

1491383.jpg

sekä mustikkamuffinsseja, joiden ohje on täällä.

1491386.jpg