Vielä vapputunnelmia. Munkkien lisäksi herkuttelimme tällaisella kakulla. Ohje on Sekasopan Marien sivuilta. Tämä oli todella hyvää, ja helppo tehdä. Kannattaa kokeilla.

1550979.jpg

Pohja:

200g digestivekeksejä

75g margariinia

Täyte:

4 liivatelehteä

200g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl kiehuvaa vettä

1-1 1/2dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

2 1/2 rkl sitruunamehua

2-3 dl kuohukermaa

Kuorrute:

2dl mangososetta (esim. Piltti)

2 liivatetta

2 rkl vettä

Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.

Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 - 10 min. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Jäähdytä hetki, ja valuta ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 - 10 min. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose. Sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.

Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka.