keskiviikko, 28. toukokuu 2008
Marsipaaniruusuja
Nämä ruusut tein yöllä. Massana oli marsipaanin ja (tehdastekoisen) sokerimassan sekoitus, laitoin suurinpiirtein puolet ja puolet. Sokerimassa oli ihanan tuntuista, mutta tällainen hidas ruusuntekijä kuin minä, ei ehdi millään saada massaa kukiksi, kun massa alkaa jo kuivua. Kuivuminen näkyy noissa vaaleammissa ruusuissa. Muutenkin oli ruusujen teko työlästä; en ole pitkään aikaan tehnyt niitä, ja rutiini minulta puuttuu muutenkin. Lisäksi paineita tuo se, että nämä menevät toisten kakkuihin.
Tumman siniset ovat aika hyviä. Lehtien vihreä ei kuvassa ole oikean värinen, luonnossa väri on paljon heleämpi.
Tässä tämän päivän tuotoksia.
Nämä ovat marsipaania. Toivottavasti näistä saadaan jokunen kakun päälle.
Kommentit