Ensin ajattelin, etten tee äitienpäiväksi kakkua ollenkaan, sillä vietimme päivän aurinkoisessa Tallinnassa.  Sitten tulin kuitenkin toisiin aatoksiin ja tekaisin pienen kakun. Leikkasin kääretorttulevystä kolme pyöreää palaa kahden erikokoisen kulhon avulla, ja kokosin kakun hyydytettävän moussen kanssa pieneen kulhoon. Kakun halkaisija on vain noin 15 cm.

1555467.jpg

Koristeluun en ehtinyt paneutua lainkaan. Koristelin tämän kotiin tultuamme kiireessä, sillä kohta oli alkamassa Tanssii tähtien kanssa - finaali :) Värjäsin marsipaanin, kaulitsin sen päälle valkoisia suikeroita ja pistin pari ruusua päälle.

Täytteenä oli mansikkamousse:
1 dl Flora Vanillaa
3 rkl vaniljakreemijauhetta (riittää vähempikin)
100g maitorahkaa
2 dl mansikoita
1 liivatelehti

Tämä määrä on aika pieni, isompaan kakkuun kannattaa tehdä ainakin tupla-annos. Vaniljakreemijauhetta hulahti melko paljon seokseen ja teki siitä tanakan. Pärjäsi hyvin yhdellä liivatteella.

Kääretorttupohja

4 munaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat  ja sokerit napakaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti. Kaada pellille ja paista 200 asteessa n. 8 - 10 min, kunnes on kauniin ruskea. Tällä ohjeella voi tehdä täytekakkupohjan 24 cm:n vuokaan.