Tämän kakun ohjeen löysin Hannan blogista. Alkuperäinen ohje on Essut esiin, nyt leivotaan -kirjasta. Kakku oli todella herkullista, pehmeää ja kuohkeaa. Kakku on myös helppo tehdä, ainekset vain sekoitetaan yhteen. Kakku on munaton.
Appelsiinikakku
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
2tl soodaa
200g rasvaa
1 dl paistonkestävää appelsiinimarmeladia
1 prk kermaviiliä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva. Sekoita sulaan rasvaan appelsiinimarmeladi ja kermaviili. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.
Kakku säilyy hyvin. Meillä se oli juhannuksena mökkieväänä, ja säilyi mainiosti viileässä useamman päivän, ja maku vain tuntui paranevan.
Kommentit