Tämän kakun ohjeen löysin Hannan blogista. Alkuperäinen ohje on Essut esiin, nyt leivotaan -kirjasta. Kakku oli todella herkullista, pehmeää ja kuohkeaa. Kakku on myös helppo tehdä, ainekset vain sekoitetaan yhteen. Kakku on munaton.

1679628.jpg

Appelsiinikakku

 

4 1/2 dl vehnäjauhoja

2 1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tl kardemummaa

2tl soodaa

200g rasvaa

1 dl paistonkestävää appelsiinimarmeladia

1 prk kermaviiliä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva. Sekoita sulaan rasvaan appelsiinimarmeladi ja kermaviili. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.

Kakku säilyy hyvin. Meillä se oli juhannuksena mökkieväänä, ja säilyi mainiosti viileässä useamman päivän, ja maku vain tuntui paranevan.