Kolmisen viikkoa on vierähtänyt edellisestä päivityksestä! On ollut tosi kiireistä opiskelun ja töiden kanssa. Nyt ehdin siirtämään kuvia koneelle, joten muutamia postauksia on tulossa.  Pian alkaa loma, ja blogin päivitys tulee olemaan edelleen suht' verkkaista.
Juhannusta vietimme mökillä, ja muutaman päivän pikkuloma teki terää. Tällaisia karjalanpiirakoita leivoin juhannusevääksi.

1679625.jpg

Karjalanpiirakat (20 kpl)

Riisipuuro

2dl vettä
2dl puuroriisiä
1 l maitoa
1 tl suolaa

Kuoritaikina

2dl vettä
1 tl suolaa
3dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä

Valmista ensin puuro. Kiehauta vesi, lisää riisit. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja keitä hiljalleen n. 40 min. Mausta suolalla. Jäähdytä puuro.

Valmista kuoritaikina. Lisää kylmään veteen muut ainekset. Sekoita tasaiseksi. Leivo taikinasta pötkö ja jaa se 20:een palaan. Kaulitse ohuiksi, pyöreiksi pohjiksi.

Jaa puuro pohjien päälle. Rypytä reunat. Voit aloittaa joko ylhäältä ja rypyttää molemmat reunat alas asti, ja aloittaa keskeltä ja rypyttää molemmat reunat ensin alas ja sitten jälleen aloittaa keskeltä ja rypyttää ylöspäin.

Paista 275 asteessa n. 10 min. Voitele kuumat piirakat voi-vesiseoksella: kiehauta 1 dl vettä ja sulata siihen 50g voita. Anna hautua liinan alla.