torstai, 26. kesäkuu 2008
Karjalanpiirakat
Juhannusta vietimme mökillä, ja muutaman päivän pikkuloma teki terää. Tällaisia karjalanpiirakoita leivoin juhannusevääksi.
Karjalanpiirakat (20 kpl)
Riisipuuro
2dl vettä
2dl puuroriisiä
1 l maitoa
1 tl suolaa
Kuoritaikina
2dl vettä
1 tl suolaa
3dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
Valmista ensin puuro. Kiehauta vesi, lisää riisit. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja keitä hiljalleen n. 40 min. Mausta suolalla. Jäähdytä puuro.
Valmista kuoritaikina. Lisää kylmään veteen muut ainekset. Sekoita tasaiseksi. Leivo taikinasta pötkö ja jaa se 20:een palaan. Kaulitse ohuiksi, pyöreiksi pohjiksi.
Jaa puuro pohjien päälle. Rypytä reunat. Voit aloittaa joko ylhäältä ja rypyttää molemmat reunat alas asti, ja aloittaa keskeltä ja rypyttää molemmat reunat ensin alas ja sitten jälleen aloittaa keskeltä ja rypyttää ylöspäin.
Paista 275 asteessa n. 10 min. Voitele kuumat piirakat voi-vesiseoksella: kiehauta 1 dl vettä ja sulata siihen 50g voita. Anna hautua liinan alla.
Kommentit