Leipominen ja bloggailu ovat jääneet viime aikoina minimiin muiden kiireiden vuoksi. Tämän Tomaatti-mozzarellapiirakan tein jo jonkin aikaa sitten Yhteishyvä -lehden ohjeella. Ohje löytyy myös Yhteishyvän nettisivuilta.

1614489.jpg

Tomaatti-mozzarellapiirakka (ohje kopioitu Yhteishyvän nettisivuilta)

Pohja:

2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunasosejauhetta
ripaus suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
75 g margariinia
0,5 dl kylmää vettä
 
Täyte:
 
3 - 4 tomaattia
200 g mozzarellajuustoa
2 - 4 valkosipulin kynttä
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
 
Nypi jauhot, perunasosejauhe, suola, leivinjauhe ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina irtopohjaisen vuoan tai paistosvuoan pohjalle ja hiukan reunoille. Pane vuoka jääkaappiin ainakin tunniksi.
 
Pistele haarukalla pohjaan reikiä  ja paista pohjaa 200 asteessa n. 10 min. Viipaloi tomaatit ja mozzarella ja asettele ne ja ohuiksi lastuiksi leikattu valkosipuli piiraspohjalle. Sirottele päälle suolaa ja mustapippuria, valuta päälle oliiviöljyä. Pinnalle basilikanlehtiä. Paista vielä 200-asteisessa uunissa noin 30 min.

Piirakka oli ihan hyvää, mutta se on parasta syödä heti. Tämä piirakka joutui odottamaan syöjiään, ja ehti kuivua melko mitäänsanomattomaksi koppuraksi.