keskiviikko, 4. kesäkuu 2008
Leipominen ja bloggailu ovat jääneet viime aikoina minimiin muiden kiireiden vuoksi. Tämän Tomaatti-mozzarellapiirakan tein jo jonkin aikaa sitten Yhteishyvä -lehden ohjeella. Ohje löytyy myös Yhteishyvän nettisivuilta.
Tomaatti-mozzarellapiirakka (ohje kopioitu Yhteishyvän nettisivuilta)
Pohja:
0,5 dl perunasosejauhetta
0,5 dl kylmää vettä
Täyte:
3 - 4 tomaattia
2 - 4 valkosipulin kynttä
Nypi jauhot, perunasosejauhe, suola, leivinjauhe ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina irtopohjaisen vuoan tai paistosvuoan pohjalle ja hiukan reunoille. Pane vuoka jääkaappiin ainakin tunniksi.
Pistele haarukalla pohjaan reikiä ja paista pohjaa 200 asteessa n. 10 min. Viipaloi tomaatit ja mozzarella ja asettele ne ja ohuiksi lastuiksi leikattu valkosipuli piiraspohjalle. Sirottele päälle suolaa ja mustapippuria, valuta päälle oliiviöljyä. Pinnalle basilikanlehtiä. Paista vielä 200-asteisessa uunissa noin 30 min.
Piirakka oli ihan hyvää, mutta se on parasta syödä heti. Tämä piirakka joutui odottamaan syöjiään, ja ehti kuivua melko mitäänsanomattomaksi koppuraksi.
Kommentit