Lomat on pidetty, ja pikkuhiljaa yritetään totutella arkiaikatauluihin. En ole paljon ehtinyt bloggailemaan, en omassani enkä muiden blogeissa. Blogikierrokselle aion kuitenkin aivan pikapuoliin, blogeihin on varmasti ilmestynyt toinen toistaan ihanampia juttuja joita ihastella. Mutta nyt laitetaan pöytä koreaksi :)

Mieheni täytti pyöreitä, ja toiveena kahvipöytään oli mansikkakakku ilman mitään sen ihmeellisempiä krumeluureja. Päällä ja sisällä mansikoita ja kermaa :) Tummalla suklaalla vetelin viivoja vielä mansikoiden päälle.

1815880.jpg


Kakussa on neljän munan pohja. Ohje löytyy myös toisaalta tästä blogista, mutta laitan sen nyt tähänkin:

Täytekakkupohja

4 munaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Korppujauhota hyvin voideltu vuoka (halk. n. 26 cm). Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi, niin että voit piirrellä sillä pintaan kuvioita. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita esim. nuolijalla. Kaada vuokaan, paista 175 asteessa n. 30 - 40 min.

Vaniljanmakuinen kerma-rahkatäyte (riittää neljän munan kakkuun)

1 prk Flora Vispiä
1 prk vaniljarahkaa
tomusokeria maun mukaan
vaniljasokeria maun mukaan
2 liivatetta

Vaahdota Flora vispi, lisää joukkoon rahka ja sokerit. Liota liivatteita viisi minuuttia kylmässä vedessä, purista ylimääräiset vedet pois, ja liuota ne tilkkaan kuumaan vettä tai mehua. Anna jäähtyä hetki ja lisää seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Tämän täytteen voi tehdä myös ilman liivatteita, ne antavat seokselle jämäkkyyttä.