Tällaisen kasvispiirakan leivoin kuopuksen synttäreille. Ohje on Pirkan.

1888770.jpg

Ohjeessa neuvotaan tekemään piirakka 24 cm:n irtopohjavuokaan, mutta mielestäni määrästä riittää isompaankin vuokaan. Tietysti jos pitää tällaisesta paksusta piirakasta, niin sitten onkin parasta tehdä halkaisijaltaan pienempään vuokaan.  Maku oli piirakassa erinomainen. Tässä ohje Pirkan sivuilta kopioituna:

Mustapekan mehevä kasvispiirakka

2 dl vehnäjauhoja

1/2 pkt (1pss) Pirkka-perunasosejauhetta

1 dl neljän viljan hiutaleita

2 tl leivinjauhetta

150g margariinia

1 dl juustoraastetta

1/2 dl vettä

Täyte:

2 (n. 250g) sipulia

2 valkosipulinkynttä

2 (n. 150g) porkkanaa

1 (n. 300g) kesäkurpitsa

1 rkl öljyä

1 pkt (100g) Musta Pekka -juustoa

1/2 tl suolaa

3 kananmunaa

1 tlk (2 dl) ruokakermaa

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi sekaan kylmä paloiteltu rasva ryynimäiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon juustoraaste. Lisää kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Levitä taikina voidellun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori porkkanat ja raasta ne sekä kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää sipulit, valkosipulit, porkkanat ja kesäkurpitsa. Kiehauta vihanneksia, kunnes niistä irtoava neste on lähes haihtunut. Lisää joukkoon paloiteltu Mustapekkajuusto. Mausta suolalla ja anna seoksen hieman jäähtyä.

Sekoita kananmunat ja kerma keskenään. Kaada seos kasvisten joukkoon. Sekoita ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa haaleana.