Kaksi iltaa risteilyllä laivan buffet-pöydän ääressä on herkuttelijan päiväuni :) Vaniljapannacottaa tuli syötyä enemmän kuin olisi suotavaa...Olen jo kauan haaveillut pannacotan tekemisestä kotona, mutten ole löytänyt sopivaa ohjetta. Joten jos jollakulla sellainen reseptiarkistoissaan on, vinkatkoon :)

Risteilyä odotellessamme herkuttelimme hyydykekakulla. Idean tähän kakkuun sain Mansikkamäen Ebeltä, mutta sopivien tarvikkeiden puutteessa täytyi hieman antaa pohjan osalta periksi keveyden vaateelle...

1216761.jpg

Pohjana oli Pirkan jaffakeksejä. Pingotin leivinpaperin irtopohjavuokaan ja painelin keksit vuoan pohjalle. Reikiä tilkitsin sopivankokoisilla keksin paloilla.

Täyte:
1 prk Flora Vanillaa 12%
1 dl maitorahkaa
2 dl rasvatonta, maustamatonta jogurttia
sokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan
4 liivatelehteä
tilkka vettä tai mehua
1 pieni purkki persikanpuolikkaita

Kiille:
2dl hedelmämehua (tässä viiden hedelmän nektaria)
1 dl hyytelösokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 - 10 minuutiksi. Sekoita rahka, jogurtti ja sokerit keskenään. Vaahdota Flora Vanilla ja yhdistä seokset. Puristele liivatteista ylimääräiset vedet pois ja liuota ne kuumaan vesi- tai mehutilkkaan. Anna jäähtyä hetki ja valuta seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Pilko persikat ja lisää seokseen. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä yön yli.
Kiilteen voi tehdä, kun kakku on alkanut hyytyä, tai vaikka vasta seuraavana päivänä valmiin kakun päälle.

Kokeilin ensimmäistä kertaa koskaan suklaakuvioreunuksen tekemistä. Ebellä oli tähän niin hienot kuvalliset ohjeet, että uskaltauduin kokeilemaan. Yllättävän helppoa, onnistuu jopa minulta :) Täältä löytyy muutama vaihekuva reunuksen teosta.