Ohrarieskat

Mimmi Mutikainen oli tehnyt herkullisen näköisiä perurarieskoja. Minun on jo pitkään tehnyt mieli ohrarieskaa, niinpä ryhdyin tuumasta toimeen. Tämä ohrarieska kuuluu minun lapsuuden makuihin, mutta nykyään turhan harvoin tulee tehtyä. Rieska on herkullista lämpimänä voin kanssa. Rieskat kannattaa pakastaa, ja sieltä sulattaa tarpeen mukaan. Näin ne eivät pääse kuivumaan ja aina saa lämpimäisiä, kun mieli tekee :)

1329060.jpg

Litran taikinasta tuli kuusi rieskaa.

1329062.jpg

Pahoittelen kuvien huono laatua, mieheni parempi kamera oli hänen mukanaan "oikeissa töissä", joten jouduin ottamaan kuvat pokkarilla. Mutta jospa näistä nyt kuitenkin selvää saa :)

Ohrarieskat

1 l vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
n. 16 dl ohrajauhoja
n. 4 dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja alusta taikina tasaiseksi. Leivo jauhotetuilla käsillä matalia rieskoja. Litran taikinasta tulee kuusi rieskaa. Voit toki tehdä myös pienempiä. Taikinaa ei tarvitse kohottaa, rieskoja voit kohottaa pellillä hetkisen ennen uuniin laittoa. Pistele rieskoihin reikiä haarukalla ja paista 250 asteessa 10 -20 minuuttia. Rieskat ovat kypsiä, kun pohja kopisee ontosti sitä koputeltaessa.