Laskiaista silmälläpitäen leivoimme lasten kanssa pullaa. Puolen litran taikinasta teimme sekä korvapuusteja että laskiaista varten pyöreitä pullia.

1250079.jpg

Tein taikinan jauhopussin perusohjeella. Meillä täytyy kaikki olla vähintään vähälaktoosista, mutta nykyään kaupan valikoimat ovat niin hyvät, että tämä ei ole mikään ongelma. Pullankin voi tehdä maitoon, itse käytän laktoositonta maitojuomaa yleensäkin kaikessa leivonnassa ja ruuanlaitossa, sillä se ei anna makeaa makua kuten hyla-maidot. Ainesten täytyy olla huoneenlämpöisiä, kylmät ainekset jäähdyttävät taikinan jolloin se ei kohoa niin hyvin.

5 dl (laktoositonta) maitoa
50g hiivaa
2dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 muna
13 - 15 dl vehnäjauhoja
150 - 200g (laktoositonta) margariinia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna. Lisää jauhoja aluksi vatkaten, ja sitten käsin alustaen, ja lisää pehmeä rasva. Lisää taikinaan jauhoja kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoilee kulhon reunoilta. Peitä kulho liinalla ja kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta pyöreitä pullia tai korvapuusteja.

Korvapuustit:

1 annos pullataikinaa
pehmeää margariinia tai voita
kanelia
sokeria

Jaa taikina kahtia. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä. Kaulitse taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä levylle pehmeää margariinia, ja sirottele päälle kanelia ja sokeria. Kääri levy pituussuunnassa rullalle ja leikkaa paloiksi. Käännä pala saumapuoli alaspäin ja paina peukaloilla keskusta lyttyyn, aivan pohjaan asti. Kohota pellillä liinan alla. Voitele ennen paistamista kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa 10 - 15 minuuttia.