Otin pienen varaslähdön ystävänpäivään ja tein viikonloppuna ystäväperheelle vaaleanpunaisen ystävänpäiväkakun. Pohjana oli kolmen munan kaakaopohja, täytteenä mukailtua Sofiellan appelsiinituorejuusto-toffee -täytettä. Päällinen oli punaisella nestemäisellä elintarvikevärillä värjättyä luonnonvaaleaa marsipaania ja koristeina oli aiemmin tekemäni marsipaanikukat. Reunoille punoin marsipaaninauhaa.

1287244.jpg

Tässä lähikuvaa kukista. Terälehdille tupsuttelin kullanväristä kristallipulveria.

1287237.jpg

Hieman häiritsee nuo epäsiistit gerberat, mutta onneksi ei vaikut
a makuun :)

Tässä pohjan ohje:

3 munaa
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Vaahto on sopivaa, kun vatkaimella pystyt piirtelemään taikinan pinnalle kuvioita ja ne pysyvät siinä hetken. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti lastalla ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa kunnes kakku on kypsä, eli irtoaa reunoista eikä tikkuun tartu taikinaa kakkua kokeiltaessa.

Täytteen kanssa kävi pieni vahinko: Olin katsovinani, että toffeekastiketta tarvitaan 1,5 dl ja vaniljasokeria 1 tl, mutta se olikin toisinpäin : ) Täytteestä ei onneksi tullut liian makeaa, tai sitten tällainen äkkimakeaan tottunut suu ei paljosta hätkähdä :D Mukailin Sofiellan ohjetta muutenkin hiukan, laitoin yhden liivatteen mukaan, kun seos tuntui aika löysältä, johtui varmaan suuremmasta kastikkeen määrästä.

Appelsiini-kinuskitäyte

2 dl kermaa (laitoin Flora vispiä)
200g appelsiinituorejuustoa (laitoin Pirkan kevyttä)
1,5 dl kinuskikastiketta (Pirkan, hyvin kävi, vaikkei varsinaista toffeekastiketta ollutkaan)
1 tl vaniljasokeria
1 liivate

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto hyvin sekoittaen.  Sekoita joukkoon kinuskikastike ja vaniljasokeri. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 - 10 minuuttia ja puserra ylimääräiset vedet pois. Sekoita liivate pieneen määrään kuumaa vettä. Anna jäähtyä hetki ja sekoita ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Täytä kakku kelmulla vuorattuun vuokaansa ylösalaisin. Leikkasin kakun kolmeen osaan, kostutin appelsiini-Fantalla ja sipaisin myös appelsiinimarmeladia hiukan levyjen pintaan. Täyte kaadetaan vuokaan ja kakun annetaan tekeytyää yön yli. Hyvää oli :)