Sain tutkinnon valmiiksi yliopistolla, ja halusin juhlistaa sitä myös työpaikalla. Tällaisella kakulla herkuttelimme.

1938950.jpg

Pohja on kahdeksan munan:

8 munaa
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi, sekoita vaikkapa nuolijalla hyvin. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, paista uunin alatasolla 175 asteessa n. tunti. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä hiukan ja kumoa.

Kakussa on kaksi väliä, joihin jaoin kerma-lakka -seoksen:

2 prk Flora Vispiä
2 prk Sunnuntai Vanilja -tuorejuustoa
400 g lakkahilloa (käytin Rainbow'n)
5 liivatelehteä

Vatkaa Flora Vispi, sekoita joukkoon tuorejuusto ja lakkahillo. Sulata tilkkaan kuumaa mehua tai vettä kylmässä vedessä liotetut liivatteet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois. Kaada liivateneste ohuena nauhana seokseen.

Kostutin kakun Juissin hedelmäjuomalla, jota laimensin hiukan vedellä. Kostutukseen meni 4 dl mehua, joka oli juuri sopiva määrä.

Päällä oli kinuskikuorrute (Hellapoliisin ohje)

3 dl kuohukermaa
1½ dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
voita

Keitä kermaa ja sokeria n. 20 minuuttia, eli kunnes seos sakenee. Voit testata, milloin kinuski on valmista: kun pudotat tipan kakun pinnalle se jähmettyy siihen nätisti. Kaada kinuski kakun päällä, ja levitä seos suht' nopeasti.

Sivuille pursotin värjättyä Flora Vispiä, pursotukset menivät taas niin ja näin, mutta eipä tuosta kukaan moittinut ;)
Makua kehuttiin kovasti, kannattaa siis kokeilla tätä täytettä.

Tässä vielä lähikuvaa lehdistä.

1938945.jpg

Idean kakkuun sain pihallamme olevista upean värisistä vaahterista. Istuin ikkunan ääressä ja mietin koristeluita kakkuun. Sitten sain idean lehdistä. Keräsin muutamia lehtiä, pesin hyvin ihan astianpesuaineella, huuhtelin hyvin ja kuivasin. Painoin lehdet nurinpäin marsipaanilevylle, jolloin lehtiruoto tuli hyvin näkyviin. Marsipaani oli jo valmiiksi värjättyä, lehtien kuivuttua maalailin niitä vielä vähän lisää.