Useissa blogeissa on leivottu munkkeja, ja niitä minäkin tein vapputarjottaviksi. Tällä kertaa tein munkit Kattimatikaisen ohjeella, jossa kananmunat vatkataan ensin sokerin kanssa. Tämä tuo kuohkeutta munkkeihin. Puolitin Katin ohjeen, tästä annoksesta tuli 35 munkkia.

1503649.jpg

Munkkirinkelit (35 kpl)

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
4 dl maitoa
50g hiivaa
3/4 tl suolaa
1 tl jauhettua kardemummaa
n. 12 dl (n. 780g) vehnäjauhoja
125 g margariinia sulatettuna
1 l rypsiöljyä paistamiseen

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää suola ja kardemumma. Sekoita joukkoon suurin osa jauhoista. Lisää sulatettu rasva ja alusta taikinaan loput jauhot. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota n. 30 min lämpimässä paikassa. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo tangoiksi. Leikkaa paloiksi ja pyöritä pulliksi. Kohota liinan alla n. 30 min. Kuumenna öljy 180 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala paistuu kauniin ruskeaksi.  Tee reikä sormella pullaan ja pyöritä etusormilla rinkeliksi. Paista 2 -3 rinkeliä kerrallaan öljyssä kauniin ruskeiksi. Sokeroi. Munkit voi myös pakastaa. Pakasta ilman sokerointia, ja sokeroi vasta lämpimänä sulatuksen jälkeen.