maanantai, 7. huhtikuu 2008
Mustikkapiirakka
Mustikkapiirakka (pellillinen)
225g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1-2 tl leivinjauhetta
Täyte:
4 dl kermaviiliä
2 munaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl mustikoita
Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten taikinaan. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Taputtele leivinpaperilla vuoratulle pellille tai voideltuun piirakkavuokaan. Täytettä varten sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vaniljasokeri. Laita ensin mustikat taikinan päälle ja kaada lopuksi kermaviiliseos. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 30 min. Minulla kun tuota täytettä oli tuplamäärä, niin pidin piirakkaa uunissa kauemmin. Pellillinen piirakkaa tarvitsee todennäköisesti myös hiukan enemmän paistoaikaa, mutta sen kyllä näkee, kun piirakka on kypsä.
Kommentit