Tässä muutama vaihekuva reunuksen teosta:

Ensin pursotellaan muovisuikaleen (leikkasin Dailyn paksusta pakastepussista) päälle kuvioita. Netistä löytyy malleja, joita voi tulostaa paperille. Mallikuva kulkee siinä muovin alla. Minulla ei ollut mallikuvaa tässä ollenkaan, sillä en ehtinyt sellaista etsiä, kun ryhdyin tähän hommaan vähän ex tempore. Ja sitä paitsi, vain lahjattomat harjoittelevat :D


1216808.jpg

Käytin tässä Fazerin leivonta/kuorrutussuklaata, toimi hyvin. Laitoin palasia paksuun pakastepussiin, pussi solmuun ja kuumaan veteen. Kun suklaa on sulanut, leikataan sopivan kokoinen reikä kulmaan ja pursottelemaan.

1216810.jpg

Kun reunusta on pursotettu tarpeeksi pitkälti, ja suklaa on sen verran jähmettynyt, ettei valu, nostetaan muoviliuska pystyy ja kierretään kakun ympärille:

1216816.jpg

Suklaan täytyy tarttua kakun reunaan kiinni, muuten se repeilee muovia irrotettaessa. Kun reunus on aseteltu kohdilleen, kakku viedään kylmään. Suklaan jähmetyttyä muovisuikale irrotetaan varovasti.

1216814.jpg

 

Innostuin sitten pursottelemaan oikein kunnolla, ehkä olisi pitänyt tehdä näitä harjoituksia ensin, ja vasta sitten ryhtyä oikean reunuksen tekoon.

1216828.jpg

1216825.jpg

Mallikuvan avulla on varmasti helpompi pursotella kuin vapaalla kädellä, ainakin näin aluksi.