tiistai, 22. tammikuu 2008
Suklaareunus kakulle
Ensin pursotellaan muovisuikaleen (leikkasin Dailyn paksusta pakastepussista) päälle kuvioita. Netistä löytyy malleja, joita voi tulostaa paperille. Mallikuva kulkee siinä muovin alla. Minulla ei ollut mallikuvaa tässä ollenkaan, sillä en ehtinyt sellaista etsiä, kun ryhdyin tähän hommaan vähän ex tempore. Ja sitä paitsi, vain lahjattomat harjoittelevat :D
Käytin tässä Fazerin leivonta/kuorrutussuklaata, toimi hyvin. Laitoin palasia paksuun pakastepussiin, pussi solmuun ja kuumaan veteen. Kun suklaa on sulanut, leikataan sopivan kokoinen reikä kulmaan ja pursottelemaan.
Kun reunusta on pursotettu tarpeeksi pitkälti, ja suklaa on sen verran jähmettynyt, ettei valu, nostetaan muoviliuska pystyy ja kierretään kakun ympärille:
Suklaan täytyy tarttua kakun reunaan kiinni, muuten se repeilee muovia irrotettaessa. Kun reunus on aseteltu kohdilleen, kakku viedään kylmään. Suklaan jähmetyttyä muovisuikale irrotetaan varovasti.
Innostuin sitten pursottelemaan oikein kunnolla, ehkä olisi pitänyt tehdä näitä harjoituksia ensin, ja vasta sitten ryhtyä oikean reunuksen tekoon.
Mallikuvan avulla on varmasti helpompi pursotella kuin vapaalla kädellä, ainakin näin aluksi.
Kommentit