Kahdeksanvuotiaamme on erityisen kiinnostunut monster-autoista, joten synttärikakun teema oli helppo valinta. Äidille tosin homma oli melkoinen purtava; en ole kovinkaan hyvä piirtämään, joten lähdin hommaan sillä mielellä, että teen parhaani ja katson, mihin se riittää :)

1195098.jpg

Pohjana oli neljän munan kääretorttulevy, jonka leikkasin siten, että sain kolme kerrosta. Välissä pätkismousse Chocomumin ohjeella:

1 prk Flora vispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 pss (140g) pätkiksiä

Vaahdota Flora vispi, sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata pätkikset varovasti mikrossa ja yhdistä seokset.

Pursotukset tein Flora Vispillä. Kuvan tulostin ensin netistä, sitten piirsin sen leivinpaperille, jonka jälkeen siirsin leivinpaperin marsipaanilevyn päälle ja piirsin ääriviivat paperin päältä marsipaanityökalun terävällä kärjellä (hammastikku ajaa saman asian). Nämä ääriviivat vahvistin mustalla elintarviketussilla, jonka jälkeen maalasin vaaleimmasta väristä alkaen. Maalaus oli yllättävän helppoa! Värejä ei vaan ollut käytössä kovin laajaa valikoimaa, siksi kuvasta tuli vähän vaisu. Mutta hyvää oli, ja päivänsankari oli tyytyväinen.


Maalaus oli sen verran kivaa, että aion seuraavaksi satsata väreihin ja ostaa lisää pensseleitä. Mielestäni tällaiset tarvikkeet ovat törkeän hintaisia, mutta laitetaan kirjanpidossa harrastekustannuksiin :)