Sain kunnian tehdä kummityttöni rippijuhliin täytekakun. Toiveena oli, että kakku olisi sekä sisältä että päältä suklainen.

1751094.jpg

Pohja kuuden munan kaakaopohja, välissä valkosuklaamousse ja daim-mousse. Kostutus laimennetulla appelsiinimehulla.

Valkosuklaamousse (en muista kenen blogista olen tämän napannut, kiitos ohjeesta)

1 prk Flora Vispiä
1 prk Sunnuntai Vaniljatuorejuustoa
2 levyä (260g) Pandan valkosuklaata
5 liivatetta
tilkka vettä

Daim-mousse (Miagilta lainattu)

1 prk Flora Vispiä
1 prk Sunnuntai Vaniljatuorejuustoa
1 levy (200g) Marabou Daim-suklaata
1 pss (100g) Daim- rakeita (Miagin ohjeessa on kaksi pussia)
5 liivatetta (Miagin reseptissä ei liivatetta)

Valmista mousset näin:

Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa lautasella mikrossa varovasti, välillä sekoitellen. Yhdistä suklaa kermaseokseen. Purista liivatteet ja liuota tilkkaan kuumaa vettä. Anna jäähtyä hetki ja valuta täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää Daim-rakeet lopuksi seokseen.

Valkosuklaamousseen olisi riittänyt vähempikin määrä liivatteita, mutta tärkeän kakun ollessa kyseessä en uskaltanut ruveta testailemaann :)


1751070.jpg


Päällä suklaaseos: 1 dl kuohukermaa kuumennetaan, ja joukkoon sulatetaan 100g taloussuklaata. Jäähdytetään hieman ja kaadetaan kakun päälle.
Reunapursotukset suklaakermaa (1 prk Flora Vispiä + 200g maitosuklaata).

Koristeet marsipaania.